NA SŁONO

PRZEPISY

Indyk w wiórkach kokosowych

Danie dla 4 osób

Składniki:

  • 600 g piersi z indyka
  • 1 jajko
  • 100 g wiórków kokosowych LIPRO
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i pieprz
  • szczypta estragonu
  • szczypta tymianku LIPRO

Sposób przyrządzenia:

  1. Mięso umyj, osusz, pokrój na 8 plastrów, a na końcu lekko zbij tłuczkiem.
  2. Oprósz indyka solą, pieprzem, estragonem i tymiankiem, po czym odstaw na 30 minut.
  3. Jajko rozmąć w miseczce, a wiórki wsyp na talerzyk.
  4. Kotlety panieruj w jajku i wiórkach, po czym zarumień je lekko z obu stron na rozgrzanym oleju.
  5. Na patelnię dodaj masło, przykryj i smaż na małym ogniu po 5 minut z każdej strony.
  6. Gotowego indyka podawaj z cząstkami cytryny i w towarzystwie pieczonych ziemniaków.

Smacznego!